Jak funguje on-line zastavárna?

celá koncepce je založena na tom že vše vyřešíte z pohodlí vašeho domova. Nezáleží na tom, jestli je Vaše bydliště Praha, Brno, Ostrava nebo České Budějovice. Je úplně jedno, jestli je úterý ráno, pátek odpoledne, nebo sobota v noci. Zastavuj.cz je totiž on-line zastavárna, která pracuje 24/7.

Co to znamená?

Diky 24/7 můžete zastavovat věci z pohodlí vašeho domova, práce, klubu, restaurace, dvacetčtyči hodin denně sedm dnů v týdnu. Stačí mít jen přístup k internetu.

Jak na to?

Je to velmi jednoduché. Kliknete na tlačítko VYTVOŘIT POPTÁVKU. Vyplníte jednoduchý formulář s údaji o sobě, zastavované věci, bankovní spojení kam Vám budou poukázány peníze a o čase na jak dlouho potřebujete věc zastavit a jakým způsobem bude realizována přeprava (jestli zboží zašlete, nebo chcete, aby si zboží vyzvedla kurýrní služba PPL a kdy). Kliknete na tlačítko ODESLAT POPTÁVKU. Zobrazí se Vám stránka, kde jsou všechny Vámi vyplněné údaje. Tyto údaje si zkontrolujete, a pokud je vše v pořádku kliknete na tlačítko ODESLAT. V případě, že zjistíte při kontrole nějakou chybu, či nejasnost, kliknete na tlačítko ZPĚT a chybu opravíte. Po opravě je postup naprosto stejný stačí kliknout na tlačítko VYTVOŘIT POPTÁVKU, zkontrolovat a ODESLAT.

Co se stane teď? (Kdy dostanu peníze?)

Po odeslání risk manažer podle údajů, které od Vás obdržel, spočítá jakou zástavu je možné na danou věc, telefon, notebook či televizi poskytnout. Z pravidla se poskytuje 30 – 65% z likvidní hodnoty dané věci. Proto je velmi důležité vypsat všechny podstatné skutečnosti, parametry a data, které by mohly hodnotu zastavované věci ovlivnit. Risk manažer Vás bude následně informovat e-mailem o částce, jakou je možno za zastavenou věc získat. V e-mailu také obdržíte kompletní vyúčtování za služby a náklady na dopravu. Tuto informaci získáte také ve svém zákaznickém účtu v sekci Moje zástavy. Vždy dopředu víte, kolik Vás tato služba bude stát. Jak na to ve chvíli, kdy se rozhodnete věc zastavit?

Souhlasím s navrhovanou výší zástavy. Jak zastavím …?

Je to velmi jednoduché. Přepněte se zde do svého účtu. Kliknete na akceptovat zástavu. V tuto chvíli se Vám zobrazí stránka na níže jsou tlačítka vytiskni smlouvu, vytiskni souhlas se spracováním osobních údajů, vyberete způsob přiložení občanského průkazu. Ve chvíli kdy kliknete na tisk smlouvy o zástavě nebo souhlasu o zpracování osobních údajů je potřeba všechny předvyplněné informace zkontrolovat a v případě že by něco nesouhlasilo je možné tuto informaci upravit v sekci "moje údaje". Pokud je vše v pořádku vytisknete smlouvu i souhlas se zpracováním ve 2 kopiích. Dále je potřeba přiložit kopii občanského průkazu nebo ji naskenovanou odeslat na mail zastavuj@zastavuj.cz. Ve formuláři si zvolte způsou přiložení kopie občanského průkazu.

Co bude dál?

Po doručení zásilky ji prohlédne risk manager jestli není poškozená. Pokud by byla poškozena zásilka je odmítnutnuta a vrácena k Vám. Z tohoto důvodu je potřeba věnovat zabalení odpovídající pozornost. Po dodání do skladu je zboží neprodleně zkontrolováno jestli udané parametry a stav odpovídají. Je li vše v pořádku je navrhovaná zástava hned připsána na Váš účet. Pokud by neodpovídal stav, parametry, příslušenství nebo dodané dokumenty bude Vás risk manager neprodleně kontaktovat a navrhe Vám jak tento problém nejrychleji odstranit. Může se stát že například stav nebude odpovídat a zastavované věc bude například poškrabaná, nebo jinak znehodnocená. V tomto případě Vám risk manažer navrhne jinou cenu za vaší zastavovanou věc. Pokud by se stalo že nebudete souhlasit s víší zástavy, máte právo požádat o navrácení zboží bez zástavy. V takovém případě zaplatíte pouze náklady spojená s dopravný, balným a případně doběrečným. Je na Vás jestli si zvolíte platbu předem. Nebo dražší variantu platby na dobírku.

Jak dostanu zastavenou věc zpět?

Po připsání všech peněz, včetně všech poplatku ( za zástavu, dopravu, skladné, balné…. ) na bankovní účet uvedený ve smlouvě, je zastavená věc neprodleně zasílána kurýrní službou na adresu uvedenou ve smlouvě.

Kdy hradím balné?

Balné se ve většině případů neůčtuje. Je Vám přiůčtováno pouze v případě, kdy je zásilka nevhodně zabalena a to především tak že by mohlo dojít k jejímu porušení při dopravě. Nebo je obal ve kterém jste zásilku poslali zničen při dopravě.


Zastavuj není poskytovatelem půjček. Portál slouží jako informační rozcestník při hledání pomoci ve finanční tísni ve vaší lokalitě.